برای خرید تجهیزات و لوازم پزشکی و آزمایشگاهی نباید به هر فروشگاه و هر شرکتی اعتماد نمود زیرا این قبیل تجهیزات با سلامت انسان در ارتباط بوده و یا اینکه شما قرار است یک پروژه زیستی بسیار مهم را با کمک این تجهیزات انجام دهید. بنابراین این مسأله بسیار مهم است که یک شرکت معتبر و شناخته شده را انتخاب نمایید. به شما پیشنهاد میکنیم سری به فروشگاه تجهیزات پزشکی خسروی دانش زده و حتی برندهای موجود در این سایت را با سایر فروشگاهها مقایسه کنید. قطعاً کمی جستجو باعث میشود به خوبی درک کنید که محصولات ارائه شده در این سایت فروشگاهی کاملاً معتبر و شناخته شده هستند به خصوص اینکه کارشناسان فروش سعی بر این دارند که در مقالات متعدد به معرفی تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی بپردازند. در این مقاله شما را با چسب سی ام آشنا خواهیم کرد.
معرفی چسب سی ام:
چسب سی ام ابزاری ست در تجهیزات پزشکی که از الیاف بافته نشده و ضد حساسیت پلی اتیلن ساخته میشود و برای فیکس کردن انواع پانسمان روی پوست کاربرد دارد. چسب به کار رفته در ساخت این دسته از لوازم پزشکی باید پلیمر اکریلیک ضد حساسیت باشد.
خصوصیات چسب سی ام:
این نوع از چسبها آغشته به نوعی ماده آب گریز هستند که نسبت به بخار آب، رطوبت و نفوذ هوا مقاوم بوده و در حین حال به پوست اجازه تنفس میدهند. چسب سی ام امکان تهویه و عبور رطوبت ناشی از تعریق روی موضع را فراهم میکند و حتی با استفاده طولانی مدت نیز دچار لیچ افتادگی نمیشود. برداشتن و جدا کردن چسبهای ضد حساسیت بدون درد بوده و هیچ اثری روی پوست به جا نمیگذارد.
علت سفید بودن چسب سی ام چیست؟
علت سفیدی چسب، وجود مادهای به نام زینک اکساید یا همان اکسید روی است. این ماده مانع بروز عفونت میشود.
آیا چسب cm استریل است؟
در جواب به این سوال باید بگوییم خیر چسب cm استریل نیست و نباید از آن روی زخم های باز یا محل اتصال آنژیوکت به ورید استفاده کرد.
درماتیت پوستی چیست؟
حساسیت به چسبهای پزشکی به ندرت رخ میدهد اما باز هم افرادی هستند که با استفاده از چسب های پزشکی دچار حساسیت پوستی مانند اگزما، خارش، التهاب و … میشوند. به این دسته از حساسیتها، درماتیت پوستی میگویند. چسب پارچهای با رزین طبیعی و چسب استریل چند منظوره پارچهای، از انواع چسبهای ضد حساسیت هستند. از آنجایی که چسب ضد حساسیت جزء نوار چسبهای بافته نشده است، جایگزین مناسبی برای چسبهای زینک اکساید میباشد.
ویژگی چسبهای سی ام: |
|
انواع چسب های ضد حساسیت: |
|
ویژگی چسبهای cm
- چسبندگی بسیار بالا
- قابلیت جذب، عبور هوا و اکسیژن در محل مورد نظر
- ضد حساسیت و فاقد لاتکس
- دارای منافذ بسیار ریز جهت تهویه رطوبت در محل
- مناسب مناسب برای استفاده تمام سنین
- جهت استفاده در نقاط ناهموار بدن
- قابل استفاده به همراه انواع لوازم استومی
- جلوگیری از ترشح زخم
- سازگار با انواع پوست به خصوص پوستهای حساس
- ساخته شده با پلی اتیلن
- مناسب برای عمل جراحی رینوپلاستی
- دارای چسب پلیمر آکریلیک ضد حساسیت و زیست سازگار
- نصب و برش آسان تنها به کمک فشار دست
- کاملا منعطف
- مقاوم نسبت به اشعه فرابنفش، گرما و محلولهایی مثل سرم
کاربرد چسب cm
- فیکس کردن و ثابت نمودن آنژیوکت و کاتتر در ورید بیمار، اولین کاربرد این نوع چسب است. کودکان و نوزادان، پوستی بسیار حساسی داشته و اغلب تحرک زیادی دارند و ممکن است آنژیوکت کار گذاشته از ورید آنها خارج شود و یا دچار حساسیت پوستی شوند. به همین دلیل از چسب سی ام به خصوص در بخش اطفال بیمارستانها استفاده میشود.
- همچنین این چسبها برای موارد مختلف به صورت گسترده در بخش مراقبتهای قلبی، دیالیز، اورژانس، جراحی، رادیولوژی، ارتوپدی، مراقبتهای ویژه و درمان نیز کاربرد دارند.
- از چسب cm در عملهای زیبایی بینی استفاده میشود. بارها دیدهاید که پس از عمل زیبایی بینی، فرد برای ثابت نگه داشتن بینی خود، آن را با چسب های کاغذی یا چسب شفاف پانسمان میکند.
- این چسبها همان چسب ضد حساسیت هستند. از دیگر کاربردهای چسب ضد حساسیت میتوان به استفاده در پانسمان بعد از عمل جراحی در نقاط ناهموار بدن اشاره کرد.
- همچنین از این چسبها برای ثابت نگه داشتن لولههای پزشکی در حین عمل یا برای بیماران دچار کما به خصوص سالمندان استفاده میشود.
- اگر دچار آکنه یا تبخال میشوید، پس از شستشوی صورت و خشک کردن آن برای جلوگیری از ترکیدن جوشها یا پخش شدن عفونت تبخال به سایر نقاط، روی موضع مورد نظر مقداری چسب ضد حساسیت بزنید.
- چسب ضد حساسیت شیشهای یا شفاف برای این منظور مناسبتر است. با این کار هم مانع از وارد شدن لوازم آرایشی به روزنههای باز پوست میشوید و هم کاری میکنید که ورم و التهاب جوش کمتر به چشم بیاید. دقت داشته باشید اگر به این منظور از چسب ضد حساسیت استفاده میکنید حتما پس از گذشت چند ساعت، چسب را از روی پوست بردارید و اجازه دهید آکنه و تبخال در معرض هوا بهبود یابند.
یک نکته مهم در استفاده از چسب سی ام:
برای چسبندگی بهتر، چسب ضد حساسیت را پیش از استفاده کمی گرم کنید. چسبندگی این لوازم پزشکی با گرما بیشتر خواهد شد. بهتر است چسب را در دمای معمولی اتاق نگهداری کنید.
چرا باید از چسب ضد حساسیت استفاده کرد؟
- عدم ایجاد آلرژی
- مقاومت نسبت به رطوبت
- چسبندگی بالا
انواع چسب های ضد حساسیت:
حصیری:
این چسب به دلیل دارا بودن یک لایه چسب اکریلیک، ضد حساسیت است و انعطافپذیری قابل توجهی دارد. میتوان از این چسبها برای بخشهای پرتحرک استفاده کرد. با وجود داشتن منافذ بسیار زیاد، فاقد هر گونه پرز میباشند در نتیجه، این عوامل موجب میشود که نسبت به اکسیژن و بخار آب، نفوذپذیر باشند.
شفاف یا چسب پی ای:
این چسبها شفاف بوده و فاقد زینک اکساید هستند. از چسب ضد حساسیت شفاف بعد از عمل رینوپلاستی برای ثابت نگه داشتن شکل اصلاح شده بینی استفاده میکنند.
ویژگیهای چسب پی ای:
- قابلیت انتقال رطوبت و هوا
- فاقد حساسیت و آلرژی
- چسبندگی بالا و طولانی مدت
- مقاوم در مقابل مواد روغنی مانند کرم پودرهای آرایشی و پمادهای درمانی و تعریق
- جدا شدن آسان و بدون درد
- فاقد لاتکس
- مناسب جهت استفاده در بخش دیالیز و پانسمان پس از عملهای زیبایی
چسب میکروپور
سطح بیرونی این دسته از چسبهای ضد حساسیت، کاغذی بوده و اغلب حاوی زینک اکساید هستند. در صورتی که نسبت به اکسید روی حساسیت دارید، میتوانید ابتدا از چسب ضد حساسیت شفاف در محل مورد نظر استفاده کرده و سپس روی آن را با چسب میکروپور بپوشانید. از چسب های میکروپور در بخشهای اطفال و کودکان، برای پانسمان زخم جراحیهای فتق، کیسه صفرا، آپاندیس و سزارین و به عنوان کمک برای اتصال کیسه کلستومی به پوست شکم استفاده میشود.
چسب ضد حساسیت شیشهای:
تفاوت این چسب با نمونه چسب ضد حساسیت شفاف، در رنگ آن است. چسب ضد حساسیت شیشهای کاملا شفاف و نامرئی است به همین دلیل کاربردهای بسیار زیادی در عملهای جراحی یا پانسمانهای نقاط مورد دید دارد.
مزایای چسب شیشه ای:
- فاقد لاتکس طبیعی
- فاقد زینک اکساید به دلیل نداشتن نوار کاغذی
- چسبندگی بسیار بالا
- مقاومت در مقابل نفوذ باکتری، آب یا گرما و حرارت
- امکان استفاده طولانی مدت
همانطور که از نام آن مشخص است، این چسب بعد از عمل خونگیری مورد استفاده پرسنل های آزمایشگاهی قرار میگیرد.
خصوصیات چسب خونگیری:
- مناسب برای پوست همه افراد
- ضد حساسیت
- فاقد مواد آلرژی زا
- داشتن تعداد منافذ مناسب برای کمک به سریع تر ترمیم شدن محل زخم خونگیری
- دارا بودن چسبندگی مطلوب در جهت جلوگیری از آسیب به محل زخم و پوست
نکات مهم در استفاده از چسب ضد حساسیت:
- بستهبندی چسب ضد حساسیت با گاز اتیلن اکساید، کاملا استریل میشود. در صورت مخدوش بودن بستهبندی از آن استفاده نکنید.
- چسب ضد حساسیت برای استفاده روی زخمهای دارای خونریزی و ترشح عفونی مناسب نیست.
- قبل از استفاده با پانسمان استریل، رطوبت محل مورد نظر را بگیرید.
هزینه خرید چسب سی ام:
در این مقاله متوجه شدید که چسب سی ام انواع مختلفی داشته و برای اهداف مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. با توجه به کارایی زیادی این چسب، برندهای متعددی در تولید آن فعالیت داشته و همین موضوع باعث میشود قیمت چسب سی ام متفاوت باشد. برای خرید چسب سی ام از سایت تجهیزات پزشکی خسروی دانش به شما پیشنهاد میکنیم ابتدا تمامی برندهای موجود را با دقت مورد بررسی قرار داده و براساس هدفی که در نظر دارید خرید خود را انجام دهید
امیدواریم در این مقاله تجهیزات پزشکی خسروی دانش توانسته باشیم کمکی به شما و جامعه پزشکی کرده باشیم، با آرزوی توفیق روز افزون برای شما کاربران گرامی، موفق و سربلند باشید.